בפתיחה נציג את סוגי הפסטות השונות ונדבר קצת על המנות הפופולאריות שמאפיינות את המטבח האיטלקי ומשם מיד ניגש לעבודה. נכין ביחד פסטה טרייה עם מכונת פסטה מקצועית, ונלמד איך מכינים בצק פיצה על כל שלביו. נשלב במנות מגוון של ירקות, גבינות וחומרי גלם איכותיים שיהפכו כל מנה לבלתי נשכחת. נלמד איך לרדד, לחתוך, לאפות, לבשל ולתבל את המנות השונות. בנוסף, נלמד איך להכין ברוסקטות איטלקיות אמיתיות עם מתבל חצילים קלויים ועשבי תיבול טריים, אותם נכין במקום.