נלמד ונבין מה היא מחמצת (שאור). נלמד את כל התהליך של הכנת לחם מחמצת (שאור) – משלב האכלת המחמצת ועד שלב האפיה של הלחם. סדנה מעשית, כי חייבים להרגיש את הבצק בידיים, אין צורך במיקסר.
נלמד איך לשלב את האפייה בלוח זמנים האישי של כל אחד ואחת מכם. חומרי הגלם בסדנה הם : קמח מים ומלח בלבד. עבודה עם קמח לבן / קמח כוסמין מלא / קמח כוסמין לבן – בחירה אישית.
נלמד ונבין מהי הידרציה גם במחמצת וגם בבצקים. נלמד לעצב כיכרות אובליים ועגולים. נלמד לצפות וגם לחרוץ את הבצקים כמו מקצוענים. נלמד לאפות אפיה חופשית על משטח אפיה (אבן שמוט או משטח נירוסטה. נלמד איך בעזרת מתכון אחד אפשר לאפות שפע של לחמים לפי טעמכם האישי.