בין אם מדובר בארוחת בוקר, צהריים או ערב, הכנת האוכל היפני הביתי נעשית תוך הקפדה על הקודים המסורתיים אשר נוצרו לפני מאות שנים, להכנת ארוחות מאוזנות ובריאות המשלבות בין חלבונים, ויטמינים, ומינרלים; עשירות בסיבים, יפות לעין וטעימות לחיך. כשתגיעו, אקבל אתכם עם מנת #מרקמיסו עם ירקות העונה, ובסדנה, נכין שש מנות ביתיות יפניות, ( #אורזיפני, #מרקיפני בודהיסטי, #חמוציםביתיים, מנת חלבון (בקר/פרגיות/דגים/טופו, מנת ירקות חמה, ומנת ירקות קרה) המורכבות משלל ירקות שונים, ירקות עליים, ירקות שורש עונתיים, שלל אצות, קטניות, פטריות, חלבון מן החי ומהצומח, שאותם נחמיץ, נחלוט, נאדה, נתבל ונבשל יחדיו, וכל זאת תוך כדי שאספר על דרכי התיבול וההגשה היפניות המרתקות, על עשר השנים בהן חייתי כסטודנטית ביפן, ועל פועלי כאשת עסקים על הקו ישראל-יפן מאז חזרתי לארץ בסוף שנת 2000. לאחר שנסיים לבשל, נאכל את המטעמים שבישלנו בכלים יפנים, נטעם סאקה, נלגום ליקר שזיפים יפני שאני מכינה כל קיץ, ונקנח ברולדת מאצ'ה ירקרקה שהכנתי מראש לצד ספל תה #sencha ירוק, ומספר ימים לאחר הסדנא תקבלו ספרון מתכונים על מנת שתוכלו לבשל הכל גם בבית!